Koek 'n Keki: groen, groener, groenst

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 20:59

Als onderneming proberen we mee ons steentje bij te dragen aan een aangename maatschappij. Dit kan op verschillende manieren: economisch, sociaal, ecologisch...

Wij hebben voornamelijk voor dat laatste gekozen. Wel, gekozen... Eigenlijk gebeurt dat allemaal vrij automatisch. Het begint met de kleine dingen. Wij geloven sterk dat zelfs een kleine zelfstandige zonder personeel een verschil kan maken.

- Bio producten en eigen kweek

Tegenwoordig kan je in elke supermarkt bio producten vinden. Hiervoor moet je dus zeker niet op zoek gaan naar een biowinkel. Bio producten worden niet bespoten met chemicaliën die dan in de natuur terecht kunnen komen. Daarnaast kweken we zelf ook fruit, noten en kruiden. Zo hebben we 100% controle over de omstandigheden en kunnen we alles op eigen tempo laten groeien zonder chemische meststoffen.  Meer lezen over biologische producten en waar ze te vinden? Bio Bakken, wat is dat nu?

 

- Seizoensgebonden werken en korte keten.

Seizoenproducten gebruiken is positief voor Belgische boeren, maar vergeet zeker het ecologische aspect niet. Producten die minder ver moeten reizen hebben een kleinere CO2 uitstoot. Concreet gaan we op zoek naar producten die bij onze visie passen. Zo gebruiken we bijvoorbeeld PIPO Appelsap voor onze brunches en evenementen. Deze appels komen uit ons mooie Limburg en moeten dus niet ver reizen. 

Voor het fruit dat we niet zelf kweken, kopen we enkel in de seizoenen dat ze hier kunnen groeien. Geen blauwe bessen die helemaal uit Zuid Amerika moeten komen dus. Als je wacht tot augustus, kan je heerlijke Limburgse bessen eten van Blueberry Fields. Je kan er een leuke uitstap van maken en ze zelf plukken op hun 12 hectare grond. Meer weten? neem een kijkje op hun website: https://www.blueberryfields.be

 

- Eigen compost- en sorteer systeem

In sommige steden en gemeenten hebben ze de "roze zak" al ingevoerd. Jammer dat deze nog niet in Hasselt bestaat. Naast de blauwe zak voor pmd, bestaat er ook een roze zak voor zachte plastiek. Maar we wachten niet af hoor. Onze zachte plastiek sorteren we voorlopig zelf en brengen we naar het containerpark. het bespaart veel plaats in de huisvuilzakken en bovendien kan deze plastiek gerecycleerd worden. 

 

Aan ons bakatelier hebben we ook sinds enkele weken een compostbak geplaatst. Eierschalen, appelschillen... we hebben er op een baknamiddag toch een heleboel. Door te composteren maken we ook terug vruchtbare grond voor onze moestuin. Kwestie van de cirkel rond te maken :) 

 

- Herbruikbare materialen en zoveel mogelijk plastiekvrij. 

In het bakatelier organiseren we ook events en workshops. We kiezen bewust om alle dranken te schenken in glazen of kopjes. Minder fijn voor de afwas achteraf :D maar we vinden wegwerpbekers gewoon 'not done'. 

Plastiek bordjes bestek en rietjes zijn bij ons ook niet welkom.

 

Voor ons is het ecologische aspect geen uitdaging, maar gewoon een vanzelfsprekendheid. Deze manier van werken willen we ook doorgeven aan onze klanten en partners. 

Ben jij bezig in je persoonlijk of professioneel leven met het milieu? Welke acties doe jij zoal? Stuur ons zeker een mailtje met suggesties of eigen ervaringen. We leren er graag van bij :)

 

Groetjes

Koek 'n Keki

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.