Bio Bakken, wat is dat nu?

Gepubliceerd op 28 januari 2020 om 09:30

Het duikt overal op: biologisch eten, organische voeding...

Ook met Koek 'n Keki kiezen we liefst zoveel mogelijk voor bio ingrediënten

 

Wat is bio?

Het bio keurmerk is een Europees milieu label. Om het bio label te verkrijgen moeten producten voor 100% uit biologische landbouw voortkomen. Indien de producten geïmporteerd zijn, (zoals koffie en thee) dan moeten deze voor 95% uit biologische landbouw voortkomen. 

Wanneer je producten kweekt met volgende richtlijnen, mag je spreken van een bio product: 

- Geen gebruik van chemische pesticide

- Geen gebruik van kunstmatige meststoffen

- Geen gebruik van genetisch gemodificeerde organismen

Het bio keurmerk geldt ook voor veeteelt. een bio label is dus niet gelijk aan het veganistisch label.

Wanneer je bio vlees in de winkel koopt, kan je ervan uitgaan dat dit dier voor ten minste 95% biologisch voedsel heeft gekregen en in goede omstandigheden heeft geleefd. (Denk bijvoorbeeld aan kippen met vrije uitloop.)

Je herkent het bio label aan het groene logo met blaadje.

 

Ondernemers die onder het biolabel willen handelen (boeren, handelaars, importeurs...) worden ten minste één keer per jaar gecontroleerd.

Bio producten kan je overal vinden: in de gewone supermarkt maar ook in bio winkels zoals Origino en Bioplanet.

We vinden het met Koek 'n Keki belangrijk om onze planeet zo weinig mogelijk te belasten en om aandacht te schenken aan dierenwelzijn. Tijdens het bakken maken we veel gebruik van eieren, boter, melk, fruit...

Allemaal producten waar we op letten om bio te kopen waar mogelijk. Jammer genoeg zijn deze producten vaak een beetje duurder. We gaan daarom regelmatig rechtstreeks naar de boer om zelf te oogsten. In augustus gaan we bijvoorbeeld blauwe bessen plukken in Blueberry Fields. De eitjes die we gebruiken komen van onze eigen kippen en ook onze moestuin is een bron van bio ingrediënten.

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.