Bakken met de seizoenen

Gepubliceerd op 3 februari 2020 om 14:59

Elk seizoen is uiteraard ideaal om taarten en gebak te maken (en te eten).

Met Koek 'n Keki volgen we een visie van lokaal ondernemen, kwaliteit op de eerste plaats en willen we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden.

Daarom doen wij aan seizoensbakken.

 

Het waarom?

Met Koek 'n Keki hebben we een visie waar we veel waarde aan hechten, zoals lokaal ondernemen, ecologisch en duurzaam  produceren en kwaliteit op de eerste plaats.

Onder deze waarden kiezen we er dan ook voor om zoveel mogelijk bij lokale ondernemingen onze ingrediënten aan te kopen. Op deze manier steunen we lokalen ondernemers, maar ook het milieu. De producten moeten namelijk niet de hele wereld rondreizen. Hierdoor kunnen we meewerken aan een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.

 

Het hoe?

Het seizoen voor de blauwe bessen in België is augustus, begin september. Wij gaan dan onze bessen zelf plukken de Blueberry Fields in Beringen. (Schomstraat 147, 3582 Beringen)

De blauwe bessen die je in de winter koopt, komen meestal uit Chili en Argentinië. Het vervoer hiervan is dus een enorme belasting voor het milieu.

We kiezen er bewust voor om enkele taarten niet te maken buiten het seizoen. onze populaire homemade abrikozentaart, kunnen we niet het hele jaar door maken. Omdat we met vers fruit werk en dus de abrikozen ook zelf pellen, zijn deze niet altijd verkrijgbaar.

 

Elk seizoen heeft zijn eigen producten en voordelen. Het geeft afwisseling en je geniet er extra van als jouw lievelingsseizoen weer is aangebroken.

Natuurlijk zijn er steeds producten die een eindje moeten reizen en kunnen we jammer genoeg niet alles in onze eigen moestuin kweken. 

Onze Bakkalender: 

 

Januari: Bananenbrood

Februari: Pompoencake

Maart: Carrot cake (zie foto)

April: Rabarbertaart

Mei: Aardbei-pudding taart

Juni: Kersencake (zie foto)

Juli: Abrikozen latjes taart (zie foto)

Augustus: Blauwe bessen taart 

September: Chocoladetaart met bramen, vijgen en rode bessen (zie foto)

Oktober: Peren-amandel taart

November: Hazelnoot cake

December: Appelcrumble met kaneel 

 

Welke maand is jouw favoriet?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.